05 ноември 2014 | Кафе пауза

Какви се хороскопските знаци на социјалните мрежи?

Карактерот и особините на луѓето многу зборуваат за нивниот стил на користење на социјалните мрежи, а тоа е тесно поврзано со хороскопскиот знак.
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Тест: Колку ви е стар мозокот?

Сите знаеме дека со годините нашето тело се менува и старее, но што се случува со нашиот мозок? Што се случува во нашите глави, што со текот на годините почнуваме да забораваме и ни станува потешко да сфатиме некои работи.
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Ова не е вистинско девојче, ова е компјутерски робот кој фати над 1.000 педофили

Ова е приказната за Свити, 10-годишно девојче од Филипините која за време на 10-неделно истражување помогна да се пронајдат и идентификуваат 1.000 педофили ширум светот.
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Што значи лошиот ракопис?

Дали можеме да претпоставиме за каква личност станува збор доколку напишаното е со големи букви закосени надесно?! Дали ракописот повеќе говори за личноста или за расположението, моменталната состојба во која се наоѓа?
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Успешни vs. неуспешни луѓе. Која е разликата?

„Ние сме она што постојано го правиме. Затоа извонредноста не е чин туку навика.“ - Аристотел
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

7 начини на кои патувањата ве прават подобра и поцелосна личност

Ќе согледате различни начини на живеење ширум светот кои ќе да ви помогнат да го разбере или пак едноставно да го цените начинот на живот на другите култури.
Датум: 05 ное 2014

Што е среќа а што не е?

„Среќа не е секогаш да го добиваш она што го сакаш, туку да го сакаш она што го имаш и да бидеш благодарен за тоа.“
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

8 најлоши грешки во пријателството

Ова се 8 тивки разорувачи на пријателството кои ќе ве оддалечат од пријателите.
Датум: 05 ное 2014
, Автор: