Мрежа за читање на која сите деца ќе уживаат

Младите читатели во библиотекава прво си одбираат неколку од нивните омилени приказни и потоа се качуваат на мрежата која виси над родителите, што им дава можност одоздола да припазуваат на нивните деца.

Чоколаден колач со вишни

Благо кое сите ќе го обожаваат...

Како да се греете на обични свеќи?

Погледнете како можете да затоплите мала просторија, за малку пари и потполно безбедно.

Скапоцен камен од кој ќе ви застане здивот

Во светот постојат безброј впечатливи скапоцени камена, а овој бајковит опал со уникатна убавина, дефинитивно не е исклучок од тоа. Тој изгледа како светкав кристал спакуван во старо дрво.

Сигурни знаци дека сте создадени еден за друг

Секој има различна слика во глава што може да очекува од својот партнер, но доколку вашата врска ја карактеризираат овие работи, немате потреба од грижи.

Сладок мебел од кој ќе ви се пријаде нешто благичко

Дизајнерот Боги Чен е креатор на овој разигран, сладок мебел во облик на огромни слатки. Серијата ја нарекува „Sweeties“, а се состои од столчиња во форма на мали тортички и бисквит-маса.

Roxy & Rocco – два стари велосипеди кои добија втора шанса

„Dragon Custom“ е македонска компанија за „кастм“ велосипедизам којашто реставрира велосипеди и се бори за идејата да се извадат старите велосипеди од гаражите и подрумите, за да им се даде нова шанса.

ОНЕ го одбележа својот 11-ти роденден

Со голема роденденска забава, вчера вечер во клубот Експо, ОНЕ одбележа 11 години од постоењето на компанијата и 4 години од влезот на Телеком Словеније на македонскиот пазар.

Бракот не е именка, бракот е глагол

„Бракот не е именка, бракот е глагол. Тоа не е нешто што го добивате. Тоа е нешто што го правите. Тоа е начинот на кој го сакате вашиот партнер секој ден.“ – Барбара де Ангелис