Њујорк | Кафе пауза - Part 4

Прекрасниот Њујорк од птичја перспектива

Ова видео е направено од Џејсон Хокс, а на него е претставен строгиот центар на Менхетен, односно деловниот дел од градот од птичја перспектива.

Напуштениот остров во средината на Њујорк

Помеѓу Бронкс и островот Рајкерс, во Источната река постои мало парче земја познато како островот Северен Брат...

Луѓето од Њујорк

„Луѓето од Њујорк“ е еден прекрасен блог кој содржи огромен број фотографии и лични приказни на жителите на најголемиот град во светот.

Ретки фотографии од изградбата на Статуата на Слободата во Париз

Интересни фотографии од изградбата на Статуата на Слободата кои досега веројатно ги немате видено...

Погледот од врвот на новиот Светски трговски центар во Њујорк

Кога беше поставуван последниот сегмент, односно врвот на новиот 541 метарски Светски трговски центар во Њујорк, направена е и оваа снимка...

Поглед низ прозорец вреден 18 милиони долари

Некогашната исконска кула со часовник во Бруклин според која старите жители на Њујорк си ги местеле рачните часовници, денес е претворена во ултрамодерно поткровје вредно 18 милиони американски долари.

Запознајте го Њујорк преку видео водич

Ова е куса верзија од еден видео водич преку кој ќе дознаете нешто повеќе за знаменитостите на градот...

Њујорк во своето најдобро светло

Ова видео е кратка приказна – луѓето „оживуваат“ наутро на својот пат, живеејќи го својот ден и потоа полека сè се стивнува во текот на вечерта.

Во потрага по локациите на познатите филмски сцени

Одлични композиции на фотографии од филмските сцени со локациите на кои тие биле снимани.

Прекрасни свадбени фотосесии во Њујорк

Фотограф ги носи двојките на прошетка низ најавтентичните делови на градот и им прави прекрасни свадбени или веренички фотографии.

7 начини на кој Њујорк е поразличен од ТВ сериите

Од „Пријатели“, до „Озборувачка“ и сè помеѓу нив, постојат илјадници ТВ серии кои се обидуваат да го доловат животот во Њујорк Сити. Но, колку е реална оваа слика за градот?

Најдобрата тераса во Њујорк

Оваа тераса се наоѓа на врвот од една зграда во Њујорк, а од неа се гледа целата метропола.