Според научниците, децата под 14 години не се безбедни самите да поминуваат прометни улици

Сите знаеме дека улиците можат да бидат опасни, а проблемот станува уште пострашен кога станува збор за деца.

Што е подобро: Училишна или улична интелигенција?

Интелигенцијата може да се подели на 2 големи категории: училишна и улична интелигенција.

Улиците како уметничко платно на Фестивалот за уметност со креда

Ако сте мислеле дека кредата не може да биде алатка за креирање на големи уметнички дела, вашето мислење потполно ќе се смени откако ќе ги погледнете овие фотографии.

Викенд книга: „На улица Даблин“ – Саманта Јанг

Може ли човек целосно да го остави минатото зад себе исто како да не се случило? Дали одрекувањето е начин спомените да се уништат?
Датум: 10 јан 2015
, Автор:

Од овој бездомник сите бегале, но потоа седнал покрај уличното пијано

Никој не се ни сомневал дека поседува ваков талент, сè додека градот не поставил пијана на отворено, на кои минувачите можеле слободно да свират.
Датум: 27 окт 2014
, Автор:

Пораките на малите кутри изгубени предмети

Дали некогаш сте се запрашале каде се малите објекти кои сте ги изгубиле и што прават тие во овој момент?

Кучето кое стопи милиони срца ширум светот

Првите сопственици на Туна ја напуштиле и ја оставиле на улица во Сан Диего, Калифорнија, но денес таа полека го освојува светот...

Каква храна се продава на улиците ширум светот?

Ако отпатувате во некоја друга земја можеби ќе ви недостига ѓеврекот, но ќе можете да експериментирате со други интересни брзи „улични“ оброци (освен хамбургерите и хот догот).

Артист црта фацички на празни лименки најдени на улица

Кога уличниот уметник My Dog Sighs ќе пронајде фрлена празна лименка на улица, тој ја користи ситуацијата за да ја претвори во вистинско уметничко дело.

Незаборавните детски игри од маалските улици

Се сеќавате ли на многуте часови поминати во играње Граница, Сакате ли војна или Народна?

Трогателни портрети на бездомници

Ли Џефрис, преку своите дела се обидува да ни го долови мачниот живот на бездомниците. Тој фотографира нивни портрети додека тие му зборуваат за своите судбини, за тоа како од нормален живот, изгубиле сè и завршиле на улиците.
Датум: 02 фев 2012
, Автор:
12