Марија Лукаревска | Кафе пауза

Театарскиот свет на Ангела Димитрова: Претставата треба да запраша, да поттикне, да ослободи!

Со Ангела поразговаравме за нејзините ликови, македонската публика, состојбата на театарот, но и за најголемиот театар – животот...

До сите родители: Зошто треба да им читате на децата бајки, приказни и рецепти?

Кога на децата им читате или раскажувате бајки, вие го поттикнувате нивниот развој.

Мрачната вистина за знакот на Холивуд: Буквата „Х“ крие ужасна тајна!

Иако Холивуд нѐ асоцира на ѕвезди, гламур и слава, неговиот знак има и своја мрачна страна.

Целиот виртуелен свет му се смее на Кијану Ривс поради неговите урнебесни фотографии

Погледнете ги фотографиите на Кијану Ривс и дознајте зошто целиот виртуелен свет се смее до солзи...

Цитати од Чарлс Дикенс што ќе ве потсетат дека треба да уживате во секоја секунда од животот

Неговите зборови се толку мудри што можат да се применуваат и ден денес.

Малтретирано 7-годишно момче со различни очи и зајачка уста наоѓа мачка која е иста како него!

Мун му помага на Меден да сфати дека уникатноста е нешто неверојатно и дека тој е волшебен.

Секој човек е крив за сето добро што не го направил: Мудрости кои ќе ви останат во сеќавање

Одвреме-навреме треба да читаме мудри мисли и цитати за да се потсетиме на важните нешта во животот.

10 професии кои имаат лошо влијание на вашиот карактер

Покрај позитивните страни на нашата работа, постојат и негативни, познати како професионална лична деформација.

Најдобриот совет на Дру Баримор за сите вработени мајки

Она што го кажуваме за нашата работа и начинот на кој го кажуваме е од големо значење!

18 работи за коишто вреди да издвоите време

Постојат некои активности за кои сите би требало најдеме време.