Инспиративни пораки поради кои ќе посакате да го освоите секој врв

Ја чувствувате ли и вие магичната привлечност на планините?

Овие луѓе ќе влезат во историјата со искачување на најтешкиот монолит во светот

За прв пат во историјата, двајца мажи планираат да се искачат на една од највисоките и најтешките рути во светот, користејќи ги само своите раце и нозе.

Првото куче во светот кое се искачило на Монт Еверест

Запознајте го Рупи, поранешно улично куче кое влезе во историјата така што стана првото куче во светот кое се искачило на Монт Еверест.

Скок од Монт Еверест – највисокиот скок од планина на сите времиња

Адреналинско одбележување на 60-годишнината од првото освојување на Монт Еверест

Пролет на Кожуф

На Кожуф му е доволна само една прошетка за да направи да ја засакате пролетта уште повеќе.

Зимска капа со вградена плетена брада

Станува збор за плетен додаток кој е одлична заштита во ладните зимски денови, а особено е корисен за сите оние кои се занимаваат со зимски спортови, кои сакаат да планинарат, да се маваат со снежни топки и слично.

Пониква – планински бисер на Осогово

Само со една посета ќе сфатите зошто ова место е наречено „воздушна бања“. Идеално е за прошетки во пролет и лето, па ако сакате да избегате од градската гужва, ова е нашиот предлог за вас.
Датум: 22 јун 2012
, Автор:

Речен кањон со блескава тиркизна боја

Вердонската Клисура е речен кањон кој се наоѓа во југоисточниот дел на Франција. Реката која поминува низ него има впечатлива боја на тиркиз која го одзема здивот.