23 октомври 2015 | Кафе пауза

Ти се восхитувам, значи подобро те сакам!

Восхитот е комплексна емоција и не може да ја чувствуваме за задникот или за усните, т.е. можеме, но тоа не е восхитување, туку тоа е хормонско воодушевување.

Токсични навики кои мора да ги заборавите во дваесеттите

Во дваесеттите повеќе не сте адолесцент и треба да ги исфрлите навиките кои го „трујат“ вашиот живот.

Девојки, секогаш имајте ги на ум: 9 совети за мудар шопинг!

Добриот стил не подразбира дека треба да трошите премногу пари и да ги поседувате сите тренди парчиња.

Инспиративни пораки поради кои ќе посакате да го освоите секој врв

Ја чувствувате ли и вие магичната привлечност на планините?

Филм: Пурпурен врв (Crimson Peak)

Во обид да избега од духовите во нејзиното минато, таа е одведена во куќа која дише, крвави и се сеќава...

Топ 7 трикови за секогаш свежа и миризлива гардероба

Сите ние го сакаме мирисот на свежо испраната облека, но за жал, тој не трае долго.

Прекрасни љубовни зборови од различни јазици ширум светот кои не можат да бидат преведени

И покрај тоа што немаме збор во нашиот јазик за повеќето од нив, сепак можеме да ги позајмиме овие зборови со цел подобро да објасниме како се чувствуваме...

Тие никогаш не би ви признале: 4 нешта кои се вртат во мислите на заљубените мажи

Тој во својата глава има многу повеќе нешта отколку што би помислиле, кои никогаш не би ви ги открил... Иако можеби би требало.

Која е разликата помеѓу жените кои преферираат големи чанти и оние кои одбираат мали?

Погледнете која е разликата помеѓу жените кои одбираат големи и оние кои одбираат мали чанти...