20 август 2018 | Кафе пауза

Искачување на планинските врвови со Љупчо Јовчевски, македонски планинар и авантурист

„Преку текот на целата недела поминувам време барем на Скопска Црна Гора, за да се опуштам од работата. Тоа е мојата редовна терапија во денешниот свет на постојан стрес.“

7-те улоги што ги игра мажот кои изгледаат одлично, но прават да се чувствувате мизерно

Мажите играат многу улоги во нивните животи – пријател, брат, сосед, колега... Но некои улоги имаат свој токсичен живот, особено кога ќе ги преминат границите.

4 навики коишто ќе ви помогнат да се „одглавите“ и да ја зголемите вашата среќа

Можеби бизнисот не оди најдобро, вашата фитнес рутина речиси и да не постои или пак навистина ви е здодевно на работното место.

Пловечки собирач на отпад ќе го чисти островот од ѓубре во Тихиот Океан

Загадувањето на водата е еден од најсериозните предизвици со кои е соочено човештвото.

Дали светата геометрија е клучна за просветлувањето?

Кои дезени и шеми што имаат симетрија и рамнотежа ги забележувате во животот и во светот? Кои се асиметрични и без рамнотежа?

8 класични фризури што можат да ви се најдат за секоја пригода

Листа од класични фризури што сите девојки треба да ги знаат бидејќи се едноставни за изработка, а можат да ви се најдат во секоја пригода.

10 причини зошто вашиот партнер не сака да се приврзе емоционално

Истражувањата покажале дека мажите се посклони кон емоционална неповрзаност во врските за разлика од жените.

Кое ви е омиленото нешто за есента според вашиот хороскопски знак?

Изгледа дека веќе сите се подготвени да се зборуваат со летото и да ја пречекаат есента.

3 знаци коишто укажуваат дека сосема сте се одрекле од самите себеси

Доколку сте физички здрава личност, другите луѓе можеби можат да си заминат од вашиот живот, но не можат да ве напуштат. Само вие самите можете да се напуштите себеси...

7 нешта во животот коишто не можете да ги контролирате 

Едноставно, некои работи во животот се надвор од ваша контрола и важно е да го прифатите тоа.