Најнеобичните згради во светот кои изгледаат како седишта на злобни негативци

Дури и да не сте негативец кој планира како да завладее со светот, следниве згради со неверојатен дизајн сигурно многу ќе ви се допаднат.

Скриена урбана геометрија на небото

Едни од најголемите центри во светот нудат една поразлична перспектива која го одзема здивот. Ова се фотографии од урбаните геометриски фигури кои се исцртуваат на небото кога ќе ја кренете главата нагоре.
Датум: 21 јул 2015

Уметноста на прозорците

Уметноста може да се пронајде на секое место, а фотографoт Андре Гонсалвес, кој потекнува од Португалија, ја пронашол во убавината на прозорците, детаљ на кој неговите колеги не обрнуваат многу внимание.

Прекрасни фотографии од Дубаи направени од врвовите на високите згради

Вадим Макхоров дефинитивно е авантуристички дух! Рускиот фотограф освојува интересни, необични и тешко достапни места со цел да направи убави фотографии од креативна перспектива.

Хартиениот град

Мачек Џаники живее во Лондон, а работи анимација, најчесто фокусирајќи се на градби. Во ова негово интересно анимирано видео, тој прикажува целосен град изработен од хартија...

Трикови за подобро фотографирање градби

Фотографирањето на знаменитостите на вашите патувања најчесто резултира со не многу импресивни слики, кои служат само колку да се знае дека сте отишле некаде...

Куќи кои наликуваат на човечки лица

Дали некогаш ви се случило да застанете пред некој објект и да си помислите дека прозорците и вратата, на некој начин формираат човечко лице?

Maгичните облакодери кои ги красат најубавите градови во светот

Од Америка, Кина, Канада па сè до Австралија, следуваат најмагичните облакодери во светот...

Фантастичниот Дубаи тотално напуштен

„Напуштениот Дубаи“ е серија фотографии направена од Ричард Аленби-Прет. На фотографиите е претставен денешниот фантастичен град Дубаи, но комплетно напуштен.

Рачен часовник инспириран од Њујорк

Овој рачен часовник е изработен од луксузната швајцарска компанија „Piaget“, која се занимава со изработка на часовници и накит, а во него се сместени 12 легендарни згради на градот Њујорк.
12