Уличен артист ги трансформира старите згради низ светот во уметност

Уличен артист ги трансформира старите згради низ светот во уметност

Францускиот артист Џулиен Маланд, уште познат како „Seth Globepainter“, создава колоритна улична уметност насекаде низ светот. Неговите поголеми уметнички креации и мурали обично покажуваат деца и содржат многу бои. Маланд често соработува и со другите локални и светски артисти, па неговите дела знаат да бидат и контекстуални.

Уличен артист ги трансформира старите згради низ светот во уметност

Маланд е активен уште од 90-тите години и има издадено 2 книги за своите патувања и својата уметност. Последната книга носи наслов „Extramuros“ (Екстрамурос) и го прикажува неговото „сликање на Земјата“ кога патувал низ земји како Индија, Кина, Мексико, Индонезија и Виетнам.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Новинар. Самопрогласен актер. Џедај. Животна форма еволуирана да живее од филмови, видеоигри, музика, хумор и технологија. Хоби и рекреација: Појадок, ручек, вечера.

Поврзани содржини

Остави коментар