Уметноста на прозорците

Уметноста може да се пронајде на секое место, а фотографoт Андре Гонсалвес, кој потекнува од Португалија, ја пронашол во убавината на прозорците, детаљ на кој неговите колеги не обрнуваат многу внимание.

7.prekrasni-prozori-od-celiot-svet-kafepauza.mk

Тој патувал низ светот и фотографирал прекрасни и впечатливи прозорци од куќи и згради, кои потоа ги поврзал во соодветно групирани колажи. Преку нив тој ни открива огромна разновидност од бои, форми и стилови, зашеметувачка колоритност, како и ред, организираност и симетрија, давајќи ни можност да ги видиме прозорците како никогаш досега.

За авторот
Верува во луѓето и сака да ги разбира. Музиката – страст, кафето – љубов. Позитивна личност и ја гледа добрата страна и во најлошите работи. Невозможното е возможно кога ќе се открие вистинскиот пат.

Поврзани содржини

Остави коментар