Lavazza календар за 2011 година

Погледнете го Lavazza календарот за 2011 година, ироничен и нереален, страствен и љубовен.

Еротика од масло на платно

Kim Sung Jin е уметник од Кореја кој слика применувајќи ја техниката масло на платно. Неговите дела се карактеристични бидејќи очигледно ја истакнуваат неговата опсесија со полни румени усни.

Комбинација на слики од Втората светска војна и сегашноста

Поголемиот дел од фотографиите се направени во Берлин и во Москва, а истите спојуваат моменти и локации во временска дистанца поголема од 60 години, односно помеѓу Втората светска војна и денес.
Датум: 26 окт 2010
, Автор:

Фотографии од фестивалот на балони на топол воздух во Албакурки

Matt Kloskowski е фотограф кој неодамна добил неверојатна прилика, да биде дел од едно волшебно случување...
Датум: 25 окт 2010
, Автор:

Огледало на спомени од младоста

Овие фотографии се ремек дела на талентираниот Американскки фотограф Tom Hussey. Фотографиите се всушност рекламни постери за лек кој ја подобрува меморијата...

Невидливиот човек од Кина

Понекогаш луѓето ме нарекуваат невидливиот човек. Јас ја имам искусено темната страна на општеството, без социјален живот, постојано сум се чувствувал како никој да не се грижи за мене...
Датум: 25 окт 2010
, Автор:

Јахта од соништата

Надворешниот изглед е фантастично искомбиниран, така што на дрвената основа елегантно се додадени метални и стаклени елементи. Внатрешноста наликува на луксузен хотел...
Датум: 23 окт 2010
, Автор:

Факултет кој ќе ви ги направи студентските денови незаборавни

Како центар за развој на футуристичкиот стил во архитектурата, главната цел на оваа градба е да преставува инспирација и мотивација за студентите...
Датум: 22 окт 2010
, Автор:

Ентериерот во Gossip Girl

Во приказната на серијата, совршено се вклопуваат модерно и скапо облечени ликови кои живеат во прекрасни куќи и хотели со луксузно и гламурозно внатрешно уредување. Еве неколку различни стилови на ентериери...
Датум: 21 окт 2010
, Автор:

15 кул домашни кина

Во денешно време, домашните кина стануваат се попопуларни. Благодарение на тоа, овие простории стануваат се по софистицирани и со што повеќе технологија, па сето тоа ги прави многу комплицирани за дизајнирање.
Датум: 20 окт 2010
, Автор:

Мебел направен од карбонски влакна

Овој необичен мебел е направен од Питер Дондерс од Белгија. Неговите модели C-Bench и C-Stone изгледаат како 3-D шкрабаници, на кои можете да седите и лежите...
Датум: 20 окт 2010
, Автор:

Неверојатна куќа покрај езеро

Ова е куќа во која бегате од реалниот свет за целонеделна забава... куќа во која се будите и му се јавувате на шефот дека сте болни и дека не можете да дојдете на работа денес...
Датум: 19 окт 2010
, Автор: