Фустани направени од чоколадо

На настанот се дегустира чоколадо, а на гостите им се нуди единствена можност да учат како тоа се приготвува. Најинтересниот момент е модното шоу на кое се презентира облека направена од чоколадо.

Момче кое ѝ пркоси на гравитацијата

Момчето Brandon McCuien, познато под псевдонимот „Lil B“ живее во Арканзас, САД. Тој во вистинска смисла на зборот успева да ѝ пркоси на гравитацијата, правејќи неверојатни движења во скок.

Конвенција за повредените во љубовта

Оние кои никогаш не биле повредени во љубовта никогаш не ќе можат да кажат: „Го живеев животот“. Затоа што никогаш не го живееле.

Храна која ги ублажува болките

Кога ќе се појават првите знаци на болка, не посегнувајте веднаш по лековите. Наместо тоа, обидете се да ги ублажите на природен начин, преку консумација на одредена храна која може да ви помогне.
Датум: 03 апр 2012

7 брзи и лесни фризури за секој ден

Фризури кои за кратко време ќе ви помогнат да изгледате совршено...

Животни лекции од затворот

Каков совет за животот можат да ни дадат тројца затвореници кои ги сфатиле своите грешки?

Вертикална шума

Архитектот Стефано Боери планира да ја „изгради“ првата и најневеројатна вертикална урбана шума во Милано. Боско вертикале ќе чини 6 милиони евра, а тука се планирани не само растенија и дрвја, туку и луксузни апартмани.
Датум: 03 апр 2012
, Автор:

Најнеобичните монети на 21-от век

Колекционерството на монети е широко распространето хоби. Но, постојат ретки примероци од овие парички со неверојатно висока цена, па оттаму од хоби тоа полека преминува во сериозен бизнис.
Датум: 03 апр 2012
, Автор: