Маја Владимирова | Кафе пауза

Импресивна 3Д улична уметност

3Д уличната уметност се создава преку сликање врз дводимензионални улични површини. Овие креации создаваат оптичка илузија кога се набљудуваат од одреден агол.

Куќа од соништата во форма на полумесечина

Футуристички дизајн на куќата од соништата „Mahina“ во форма на полумесечина...

Апарат за кафе во вашиот автомобил

Ве фаќа дремка додека возите? Победете ја брзо и едноставно со апаратот за еспресо во вашиот автомобил наречен „Handpresso“.

Неверојатни илустрации за „Битката помеѓу веб-прелистувачите“

Иако некои се издвоија во однос на другите, битката продолжува. Корисниците се тие кои ќе го прогласат победникот.

Сосема нов начин на фотографирање со фотоапаратот „Ubi“

Сè што ви е потребно за да направите една фотографија е рамката што ќе ја создадете со вашите прсти.

Неверојатни пејзажи од храна

Кој рече дека храната служи само за јадење. Погледнете ги неверојатните фотографии на Карл Варнер и видете каква уметност може да се направи од состојките кои секојдневно ги конзумирате.

Најдобрите бесплатни креатори на веб-сајтови

Во последно време стана доста популарно да се користат различни креатори на веб-сајтови. Тие нудат готови темплејти (шаблони) од кои корисникот може да одбере еден, кој најмногу му се допаѓа за својот сајт.

Креативни реклами кои ќе ве натераат да погледнете два пати

Меѓу големиот број реклами кои секојдневно ги гледаме околу нас постојат доста креативни, со креативни пораки, кои дефинитивно нема да останат незабележани.