Зошто имаме потреба од спиење?

Сте чуле ли дека императорот Наполеон во просек спиел само 4 часа дневно? Научникот Томас Едисон тврдел дека спиењето е само губење време. Дали сте знаеле дека 8 часа сон даваат исто енергија колку еден тост?
Датум: 30 мар 2012
, Автор:

5 митови и вистини поврзани со сезонските алергии

Одвојте неколку минути и запознајте се со основните елементи на алергиите, неколку митови и вистини поврзани со нив, кои ќе ви бидат од голема корист...
Датум: 30 мар 2012
, Автор:

Ирско ледено кафе

Одлично кафе за во кој било дел од денот...

Фустани од балони

Еве како некои креатори направија обиди за диференцијација од конкуренцијата, користејќи ништо друго освен балони во разни бои...
Датум: 30 мар 2012
, Автор:

Фантастична песочна уметност

Само со гребло и малку имагинација, Андрес Амадор создава перфектни уметнички дела во песочните плажи. На еден пејзаж работи со часови, а можност да ужива во истиот има само неколку мигови, пред да надојде плимата и да го избрише.
Датум: 30 мар 2012
, Автор: