Александра Чакаровска | Кафе пауза

Како изгледале првите пронајдоци кои го сменија човештвото засекогаш?

Од денешна гледна точка, можеби ни изгледаат смешно. Сепак, после нивното откривање светот нема да биде ист.

Практични начини да го организирате домот

Интересни идеи кои ќе ви помогнат хаосот во вашиот дом да го претворите во беспрекорен ред...

Би носеле ли чанти од овошје?

Креативни чанти искористени за промоција на новата Hermes Kelly Picnic Bag...

Најубавите универзитети на светот

Импозантни, прекрасни, впечатливи. Тоа се атрибутите на едни од најубавите универзитети во светот. Погледнете ги...

Љубовен астролошки профил за женски Ракови

Жената Рак е спонтана и возбудлива. Знае да сака длабоко и ужива во еротски љубовни сеанси со бакнежи од кои ѝ се свртува во главата. Штом го пробиете нејзиниот железен оклоп, ќе уживате во сите слатки нешта кои таа ги поседува.

20 причини да се насмеете

20 фотографии кои со сигурност ќе ви изнудат насмевка...

10 нови животни на работ на исчезнување

Снежниот леопард, планинската горила, азискиот слон се само дел од животните ставени на листата на исчезнување за оваа година.

Славните личности во улога на фотографи

Кога познатите ќе го преземат фотоапаратот во свои раце...

Најколоритните градови во светот

Шарени места кои блескаат од бои и невиден шарм...

Неверојатни фотографии за натпреварот на National Geographic Traveler 2012

Избравме наши фаворити во трката за најдобра фотографија организирана од National Geographic Traveler оваа година.

Кул форми направени од илјадници луѓе

Потребно е интересна идеја, добра организација и креативност за да се создадат вакви неверојатни форми.

100 години Олимписко лого

Листа од вкупно 33 логоа специјално дизајнирани за Олимпијадите во последните 100 години...