09 октомври 2012 | Кафе пауза

Обликот на градите говори за нејзините сексуални склоности

Италијанскиот сексолог Пјеро Лоренцони тврди дека карактерот на жените и нивните сексуални склоности, може да се проценат врз основа на обликот и големината на нивните гради.

Новата шармантна Фолксфаген Буба Кабриолет

Најновата верзија на легендарниот модел на Фолксфаген е одличен спој на практичност со добро познатиот стил на Бубата кој ја направи омилена меѓу многу генерации љубители на автомобили.

6 знаци дека се впуштате во погрешен брак

Знаци кои низ практиката на психолозите се докажале како некои кои немаат ништо заедничко со здрава љубовна врска и секогаш водат кон лош брак...

Мир на швајцарските планини

„Пејзажот го повикува гледачот да се претопи со сликата, да започне медитативно да ја набљудува и да почувствува единство со природата.“

Татко создава смешни фигури од храна за своите деца и за целиот свет

Еден татко од Англија успеал да ги охрабри своите деца да јадат повеќе овошје и зеленчук, трансформирајќи ја нивната храна во карактери од цртаните филмови.

Како да го доведете своето пишувано дело до совршенство?

Во секојдневниот живот често се случува вашите обврски да бидат поврзани со пишување, особено доколку сте студенти. Овие фази и тактики ќе ви помогнат добро и внимателно да го изработите вашето дело.
Датум: 09 окт 2012
, Автор:

Како изгледале првите пронајдоци кои го сменија човештвото засекогаш?

Од денешна гледна точка, можеби ни изгледаат смешно. Сепак, после нивното откривање светот нема да биде ист.

7-годишно дете влече автомобил без мака

Младиот Јинлонг од Кина има само 7 години, но е толку јак, што може да го носи својот татко, па дури и да влече автомобил полн со луѓе со себе.