23 август 2012 | Кафе пауза

10 нови животни на работ на исчезнување

Снежниот леопард, планинската горила, азискиот слон се само дел од животните ставени на листата на исчезнување за оваа година.

Лудиот и комплициран свет на Чарлс Буковски низ фотографии и цитати

„Ако се случи нешто лошо, пиеш за да го заборавиш. Ако се случи нешто убаво, повторно пиеш, но за да прославиш. Ако пак, ништо не се случува, пиеш за да се случи.“
Датум: 23 авг 2012
, Автор:

Создадете успешен работен тим

Тимската работа е од клучно значење за повеќето работни места. Многу е важно секој поединец на тимот да ги разбира својата цел, функција и надлежности со цел сите заедно да ја завршат работата ефикасно.
Датум: 23 авг 2012

Артистка ја „наслика“ страсната Адел со разгорени свеќи

Шангајската артистка Хонг Ји со прекар Ред, на еден уникатен начин успева да ја прикаже енергијата која ја пренесува песната „Set Fire To The Rain“, сликајќи ја Адел од многу разгорени сини свеќи...

Животните со своите мали слатки наследници

Погледнете ги овие преубави фотографии од животни сликани заедно со своите малечки. Исто како и кај луѓето, малечките се неверојатно слични со своите родители, а го имитираат и нивното однесување.

Корисни совети за социјалните мрежи од една бабичка

Одличниот проект на Чачо Пуебла наречен „Grandmother Tips“ привлече огромно внимание ширум светот, па поради тоа тој решил да состави и втор дел од интересните и незаборавни совети од неговата баба.