Славните личности во улога на фотографи

Кога познатите ќе го преземат фотоапаратот во свои раце...

Можете ли да се сликате со овошен фотоапарат?

Еко-дизајнерот и фотограф Ден Крету изработува скулптури од овошје и потоа ги фотографира. Мислите дека ќе излезете добро на фотка направена со ваков фотоапарат? :)
Датум: 06 јул 2012
, Автор:

Реконструкција на познати филмски сцени направени на разни локации низ светот

Ален Фјуква пронашол многу оригинален начин како да ги избегне здодевните туристички фотографии.

Трикови и совети за подобри фотографии

Доколку се придржувате до овие трикови и совети, вашите фотографии ќе бидат многу подобри, повпечатливи и попрофесионални од досегашните.

Фотографии од Авганистанци кои никогаш не виделе фотоапарат

Фасцинантен портрет на жителите на изолираниот авганистански регион Вахан, кога тие првпат се среќаваат со фотоапарат.

Сосема нов начин на фотографирање со фотоапаратот „Ubi“

Сè што ви е потребно за да направите една фотографија е рамката што ќе ја создадете со вашите прсти.

По што најпрво би посегнале во случај на пожар?

Скромни, фалбаџии, сентиментални, практични..., различни сме дури и во неволја. Во тоа ќе се уверите и преку проектот „The Burning house“, кој ни поставува хипотетичко, но многу едноставно и добро прашање...
Датум: 13 мар 2012
, Автор:

Футрола која вашиот ајфон го трансформира во вистински фотоапарат

Иако футролата е дизајнирана во „old-school“ стил, вие сè уште ќе добивате високо квалитетни фотографии...
Датум: 08 мар 2012
, Автор:

10 извонредни креации направени од кутии за јајца

Кутиите за јајца можат да најдат сосем друга примена и да се преобразат во вистински ремек-дела.
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Пет совети кои ќе ве направат подобри фотографи

За време на празниците, голем дел од вас ќе посегнат по фотоапаратите за да овековечат некој момент со пријателите, партнерите, семејствата или роднините. Еве како да избегнете лоша фотографија...
Датум: 27 дек 2011
, Автор:

Капки вода поврзани во колоритни вонземски облици

Како резултат на фотографирањето феномени кои се одвиваат со голема брзина, се добиваат фотографии кои делуваат како да се замрзнати во времето, а ни откриваат магични моменти кои инаку не можат да се забележат...
Датум: 30 окт 2011
, Автор:

Лајтро – фотоапарат со кој можете да фокусирате откако ќе ја направите фотографијата

Првиот кориснички фотоапарат со светлосно поле, кој ја фаќа целата достапна светлина, наместо само еден сноп.
Датум: 21 окт 2011
, Автор: