Среќата доаѓа во мали пакувања

Насмевнете му се на она што го гледате кога ќе погледнете во огледало, а ако не ви се допаѓа, би се изненадиле колкава е вашата способност да го промените одразот.
Датум: 27 дек 2011
, Автор:

Историјата на новогодишните честитки

Дали некогаш сте се запрашале каде и кога се настанати првите новогодишни честитки? Кој ја испратил првата новогодишна честитка и што имало на неа?
Датум: 27 дек 2011
, Автор:

Што жените кажуваат, а што всушност мислат?

Во машко-женската комуникација едноставно постојат одредени зборови и реченици кои жените често знаат да ги употребат, а од кои машките се збунуваат и не знаат што да сторат понатаму.

Пет совети кои ќе ве направат подобри фотографи

За време на празниците, голем дел од вас ќе посегнат по фотоапаратите за да овековечат некој момент со пријателите, партнерите, семејствата или роднините. Еве како да избегнете лоша фотографија...
Датум: 27 дек 2011
, Автор:

Мало девојче се бунтува против машко-женските стереотипи

Вознемирено мавајќи се по главата, таа се прашува зошто сите девојчиња во продавниците за детски играчки секогаш купуваат принцези, а момчињата суперхерои.

Егзотични места прекриени со снег

Холандската фотографка Марија Нетсунски направила фотографии од тропски локации и користејќи инфрацрвена технологија, ги претворила природните бои во снежна белина.