16 февруари 2012 | Кафе пауза

Водолија и рак – пријателска комбинација

Ракот тежнее да се чувствува сакано од другите луѓе, а водолијата е во потрага по интелектуална стимулација.

Баба Рога и нејзините „митолошки колеги“

Се сеќавате ли на Баба Рога? Многумина од нас штом го слушнеа ова име стануваа најпослушните деца на светот, ги празнеа чиниите и веднаш заминуваа на спиење. :-)
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Мејкап-трикови што треба да ги знае секоја девојка

Истакнете ги вашите заводливи очи, украдете изглед од гламурозните настани на црвениот тепих, дајте му сјај на лицето со нанесување на правилната нијанса руменило и привлечете што е можно повеќе внимание.
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Научете да сакате од децата

Децата можат да нѐ насмеат кога ни е најтешко, да ни го подарат најубавиот подарок, да не прегрнат толку силно што веднаш можеме да се стопиме. Тие се најдобрите учители кои ни го покажуваат патот на љубовта...

Стилот на Витни Хјустон низ годините

Поп-дивата Витни Хјустон ќе ја паметиме, не само по нејзиниот прекрасен вокал и безвремените хитови, туку и по нејзиниот стил, кој доживеа најразлични трансформации низ годините.
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

10 извонредни креации направени од кутии за јајца

Кутиите за јајца можат да најдат сосем друга примена и да се преобразат во вистински ремек-дела.
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Рибарски селца над вода

Живот над вода и меѓу карпи. Ова е најкусиот и најдобар опис за секојдневието на жителите од рибарските селца, кои се наоѓаат во близина на брегот на виетнамскиот остров Кат Ба. Нивните домови буквално лебдат над вода.
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Фотографии од кучиња во подводна акција

Знаејќи го фактот дека кучињата ќе му понудат искреност која ќе може да ја пренесе преку фотографии, тој се одлучил на еден несекојдневен чекор, да направи фотосерија со кучиња снимени под вода.