разлики | Кафе пауза - Part 6

Сексизам: Илустрации на најпознатите стереотипи за мажите vs. жените

Новиот проект на Јанг Лиу, насловен „Man Meets Woman“ вклучува едноставни зелено-розови илустрации кои ги потенцираат разликите помеѓу мажите и жените и нивните улоги во модерното време.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

7 знаци дека НЕ сте еден за друг

Ова се 7 знаци кои покажуваат дека не сте еден за друг и залудно трошите време градејќи врска која во основа не функционира добро.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

12 жени споделуваат што би направиле различно кога би биле третирани исто како мажите

12 девојки кажуваат што би направиле различно доколку би биле мажи, односно доколку би биле навистина еднакви со нив. Нивните одговори се различни, уникатни, инспиративни и охрабрувачки.

Интровертност vs. екстровертност: Како да се однесуваме кон различните од нас?

Што е подобро, да сте интровертна или екстровертна личност? Во кои ситуации шансите да успеете се поголеми?
Датум: 11 јул 2014
, Автор:

Колку разликите во привлечноста меѓу партнерите влијаат во љубовната врска?

Колку разликите во привлечноста меѓу двата партнери се важни? Како тие влијаат на комуникацијата во љубовната врска?
Датум: 01 јул 2014
, Автор:

12 работи кои мажите ги прават поинаку од жените

Битката помеѓу мажите и жените – пак, и тоа овој пат на сметка на вторите.
Датум: 05 јун 2014
, Автор:

Разлики помеѓу животот додека сте сингл и животот во врска

Некои промени си доаѓаат со годините, но голем дел од животните ситуации се менуваат под влијание на заедничкиот живот со партнерот...
Датум: 21 мај 2014
, Автор:

Сексот во филмовите наспроти сексот во реалниот живот

Многу работи се поинакви во животот одошто изгледаат во филмските сцени. Сексот не е исклучок. Иако сите го знаеме тоа, овој кус стрип ги доловува разликите на многу оригинален, комичен начин.
Датум: 31 мар 2014
, Автор:

7 разлики помеѓу машките и женските пријателства

Мажите меѓусебно се однесуваат многу опуштено, умеат да се забавуваат со некои едноставни шеги и односот им е помалку драматичен. Од друга страна, кај другарките може да се забележи поголема емоционална поврзаност.

Исток vs. Запад

Дизајнерката Јанг Лиу, во своето генијално дело „Кога истокот се среќава со западот“, преку слики со минималистички дизајн ги претставува разликите помеѓу источната и западната цивилизација, едно од главните прашања на општествената психологија.

Основни разлики помеѓу заљубеноста и вистинската љубов

Иако и во двете состојби станува збор за чувства кон друга личност, тие се сосема различни. Заљубеноста е моментална, а љубовта вечна.

Њујорк во минатото и во сегашноста

Њујорк постојано се развива и расте, па навистина е тешко да се документира секоја промена која ја претрпел градот во последниов век.