7 најефикасни методи за третирање на плускавци

Новите чевли и сандалите често предизвикуваат плускавци кои не само што можат да ви причинат болка и непријатност во наредните неколку дена, туку може и да ви упропастат некој од најважните настани во вашиот живот.
Датум: 07 авг 2014
, Автор:

Артист со Алцхајмер цртал автопортрети 5 години сѐ додека не си го заборавил сопственото лице

Пред неговата смрт во 2007, англискиот артист Вилијам Утермолен направил серија од тажни автопортрети, документирајќи го постепеното губење на својот ум.
Датум: 07 авг 2014
, Автор:

Најбрзиот трик за отстранување на лак за нокти од дрвени површини

Една од можните појави при лакирањето е капнување од лакот врз дрвени површини како масичката, паркетот или ламинатот. Веројатно инстинктот ќе ве натера веднаш да посегнете по ацетонот, но...
Датум: 07 авг 2014
, Автор:

Прекрасни минијатурни градини вградени во стаклени кугли

Неверојатно талентираниот артист кој работи со стакло, Пол Стенкард, е најдобро познат по својата работа со деликатни цветови и инсекти кои се вградени во провидни стаклени кугли.

Коктел на денот: Замрзнато Мохито

Како се разладувате во летните горештини? Пиете ладна вода, јадете сладолед, или пак можеби правите овошни коктели? Доколку се одлучите за коктели, ви го препорачуваме замрзнатото Мохито.
Датум: 07 авг 2014
, Автор:

Чудни нешта за кои никогаш не сте помислиле дека ги прават и други

Ако повеќето луѓе прават чудни работи, не е повеќе чудно, нели?! Но, сепак, некои сè уште се срамат да признаат...
Датум: 07 авг 2014
, Автор:

12 жени споделуваат што би направиле различно кога би биле третирани исто како мажите

12 девојки кажуваат што би направиле различно доколку би биле мажи, односно доколку би биле навистина еднакви со нив. Нивните одговори се различни, уникатни, инспиративни и охрабрувачки.

Необични пријателства помеѓу животните кои ќе ви го стопат срцето

Погледнете ги наредниве 14 необични и неодоливи пријателства во светот на животните кои ќе ви го разубават денот.

10 зборови според кои сите би требало да живеат

Погледнете ги наредниве 10 зборови кои би требало што е можно побргу да ги додадете во вашиот вокабулар со чија помош ќе започнете да живеете исполнето и среќно...