разлики | Кафе пауза - Part 5

Мување vs. Врска: Што можеме да научиме од слободните врски?

Мувањето и врските се различни, но некогаш и многу слични...

Сигурна vs. несигурна жена

Во зависност од тоа како ги доживуваме чувствата, како реагираме кога нешто сакаме, дали ја криеме нашата ранливост – всушност покажуваме колку сме (не)сигурни, а тоа секако се отсликува и во интеракцијата со мажите.
Датум: 16 јул 2015

Природните девојки сè помалку ги има, а тие животот го живеат со полн капацитет

Под влијание на популарните трендови луѓето се многу променети во однос на тоа какви беа до пред некоја деценија, но и покрај тоа сè уште постојат девојки кои се целосно свои и природни.

10 клучни разлики помеѓу сексот од љубов и сексот од страст

Љубовниот секс инспирира поеми. Страсниот секс инспирира балади.

Кого повеќе сакаш, мајка ти или татко ти?

Денешново општество се среќава со секаков вид стереотипизација за другоста. Сè она што потсетува на нешто друго веднаш треба да се етикетира според некој одреден шаблон.
Датум: 25 апр 2015

Разлики помеѓу љубовните врски во раните 20-ти и оние во доцните 20-ти години

Иако не изгледа како голем временски период, сепак постојат огромни разлики помеѓу она што девојките го бараат од своето момче во раните 20-ти и она што им е потребно во доцните 20-ти години.

15 клучни разлики помеѓу оној кој е само „Засега“ и оној кој е „Засекогаш“

Погледнете ги овие клучни разлики помеѓу оној кој е само привремено во вашиот живот и оној кој со сигурност планира да остане малку подолго покрај вас...

Обична настинка или само алергија?

Верувале или не, многу луѓе имаат проблем при разликување на симптомите кои се јавуваат поради алергии и/или настинка.

Еве зошто да излегувате со девојка која не е ваш тип

Можеби токму тоа е она што ви треба - девојка за која сте убедени дека не е ваш тип. Обидете се, можеби сепак ќе бидете позитивно изненадени.
Датум: 19 фев 2015

6 разлики помеѓу родендените во детството и оние што ги дочекуваме како возрасни

Се сеќавате на времето кога родендените беа најдоброто нешто што се случуваше во текот на годината?
Датум: 29 окт 2014
, Автор: