10 причини зошто вашите прсти се секогаш ладни

Ако прстите секогаш ви се ладни, дури и во простории со повисоки температури, тоа може да биде знак за нешто друго.

Палите цигара веднаш по оброкот? Откријте зошто тоа е многу опасно за вас

Научниците и лекарите особено предупредуваат на штетноста на цигарите во овие моменти.

Изборете се со зависноста од цигари: Природен рецепт кој ќе ви помогне да престанете да пушите

Рецептот се состои од едноставни состојки кои би требало да ви помогнат засекогаш да се откажете од оваа навика.

Цигарите можеби убиваат, но овој артист прави убиствена уметност со нивната пепел

Јапонскиот артист Шинрашинг прави неверојатна уметност од пепелта на цигарите.

Како да го отстраните мирисот на цигари од дома?

Ако не пушите, сигурно е дека мирисот на цигари многу ви пречи и го чувствувате секогаш кога некој пријател – пушач ќе ви дојде на гости.

Што има во 380 цигари?

Ова видео претставува експеримент во кој се симулира пушење на вкупно 380 цигари, при што она што се вдишува, во случајов се собира во сад полн со вода. Погледнете што се добива после 380 „испушени“ цигари.
Датум: 18 фев 2014
, Автор:

Кои се најчестите новогодишни желби?

За ветувањата коишто не сме ги исполниле изминатата година, го даваме нашиот збор дека ќе ги оствариме од 1 јануари. Погледнете ја листата со најчестите новогодишни желби.

Зошто цигарите се главен непријател на вашата убавина?

Кога некој ќе престане да пуши цигари, кожата почнува да му добива повеќе кислород, што ѝ овозможува да ја задржи влажноста и постепено да ја менува својата структура.

Што му прави првата утринска цигара на организмот?

Пушачите кои палат цигара штом ќе станат од спиење, без претходно да каснат нешто или барем да се напијат, го зголемуваат ризикот за добивање рак на белите дробови и на усната шуплина.

Супер Марио во мисија против пушењето

Станува збор за исклучително интересен уметнички потег, кој испраќа сила порака до пушачите...
Датум: 20 авг 2012
, Автор:

11 ексклузивни дестинации за „ослободување“ на умот (18+)

За да се релаксираат после секојдневните притисоци и тензии, некои луѓе одморот го зачинуваат со таканаречените супстанци за „ослободување“ на умот, кои во најголемиот број земји се забранети со закон.
Датум: 18 мај 2012
, Автор:

10 интересни сознанија поврзани со соновите

Верувале или не, додека спиеме сме целосно парализирани...
Датум: 01 мар 2012
, Автор: