30-те најдобри фотографии од натпреварот „Дивина 2020“ што ќе ви го разубават денот

Погледнете ги најдобрите фотографии од најновиот конкурс на „Агора“, во кој се избираше најдобрата фотографија од природата, а беа доставени повеќе од 9200 фотографии.

Фотографии од поларни мечки направени во дивина

Фотографот Дејвид Хемингс со години го фотографира животинскиот свет, а неговите најнезаборавни моменти се средбите со мајките поларни мечки и нивните младенчиња што се стари само неколку недели.

Овие фотографии се доказ дека и животните доживуваат непријатни и смешни ситуации

Основан од двајца страсни фотографи, овој забавен натпревар ни ги покажува слатките будалштини на неверојатно животинско царство

Големи мачки: Фотограф поминал 10 години фотографирајќи ги овие прекрасни диви суштества

Фотографот од Македонија Горан Анастасовски повеќе од 10 години фотографира големи мачки.
Датум: 29 дек 2015

Дивата авантура на еден човек и неговото куче прикажана низ величествени фотографии

Моќната и нераскинлива врска на кучињата и луѓето е претставена во фотографиите на илустраторот Џон Штоц, кој на импресивен начин го покажува шармот на природата и пријателството.
Датум: 22 дек 2014

Запознајте го Зевс, слепиот був со цела галаксија во своите очи

Погледнете ги магичните очи на Зевс во кои може да видите цела галаксија од ѕвезди.
Датум: 18 ное 2014
, Автор:

Луѓе кои ја имаат напуштено цивилизацијата за да живеат во дивината

Францускиот фотограф Антоан Бруи не само што патувал и живеел цели три години со семејства кои одбрале да го живеат овој начин на живот, туку и направил неверојатни фотографии од нив.
Датум: 16 авг 2014
, Автор:

Летајте над прекрасната дива природа во Мексико

Регионот Ла Уастека Потосина во Мексико е еден од најубавите делови на светот.

Луксузна колиба лоцирана во африканската дивина

Распослана на површина од 4.800 хектари земја во африканската дивина, оваа куќа во Јужна Африка е совршена за оние кои сакаат луксуз, изолираност и приватност.

Поспан меркат кој ќе ве изнасмее

Меркатот Сури очигледно има тежок ден. Исто како и нас луѓето, тој едноставно некогаш не може да ги издржи дневните обврски без да дремне малку. :)

Неверојатни места за живеење

Да можете во овој момент да бирате, каде би сакале да живеете?

Животни фотографирани во вистинскиот момент

Некои од овие неверојатни фотографии од животни се направени благодарение на трпението и вештините на фотографот, а некои со многу среќа, но сите се направени во вистинскиот дел од секундата.
12