Наука, човештво, вселена: Цитати од Карл Саган

Карл Саган е американски астроном, астрофизичар, космологист, писател и што уште не, сѐ во служба на науката и нејзиното популаризирање.

Најчестите стереотипи за мажите и жените

Ова се само неколку стереотипи за мажите и жените. Дали станува збор само за предрасуди врз основа на полот, или овие митови содржат барем трошка вистина?
Датум: 16 авг 2014
, Автор:

14 позитивни страни на бременоста

Иако можеби веќе ги знаете и доживувате убавините на бременоста, ви презентираме уште неколку предности од оваа состојба.
Датум: 16 авг 2014
, Автор:

Луѓе кои ја имаат напуштено цивилизацијата за да живеат во дивината

Францускиот фотограф Антоан Бруи не само што патувал и живеел цели три години со семејства кои одбрале да го живеат овој начин на живот, туку и направил неверојатни фотографии од нив.
Датум: 16 авг 2014
, Автор: