27 март 2013 | Кафе пауза

9 идилични села во Швајцарија

Доколку сакате да појдете на еден релаксирачки одмор и да впиете позитивна енергија од оваа земја, топло ви ги препорачуваме овие прекрасни швајцарски села.

Тридневна детоксикација на организмот

За да му помогнеме на нашето тело да се исчисти од токсините кои се таложеле во текот на зимскиот период, треба да му ја олесниме функцијата на организмот преку внесување полесна храна.

10 инспиративни цитати кои ќе ве мотивираат

Во тешките мигови ни паѓа на памет едноставно да се откажеме од сè. Но, потребен е труд и надеж дека еден ден тој вложен труд ќе се исплати.
Датум: 27 мар 2013
, Автор:

Книга: „Посакувам да си тука“ – Франсеск Миралјес

Приказна за еден архитект, пејачка, тајна градина и секако, магијата на Париз!

Стари скироли претворени во електрични гитари

Езекил Галасо, изработувач на музички инструменти и Џанфранко де Џенаро, професионален скејтер, направиле еден навистина интересен експеримент кој резултирал со фантастични резултати.

Поспан меркат кој ќе ве изнасмее

Меркатот Сури очигледно има тежок ден. Исто како и нас луѓето, тој едноставно некогаш не може да ги издржи дневните обврски без да дремне малку. :)

Најголемата тастатура во светот

Рускиот артист Анатолиј Вујаткин инсталирал огромна копија на кирилската QWERTY тастатура во земја, изработена од 86 камени тули, а од кои секоја тежи по 453 кг.