букви | Кафе пауза

Боите на вашето име: Откријте го значењето на секоја буква и што тоа кажува за вас

Древните народи како Египќаните, Кинезите и Евреите, обрнувале големо внимание на имињата.

Што кажува вашиот ракопис за вас?

Исто како и говорот на вашето тело, така и ракописот може да каже многу работи за вашиот карактер.

Еве зошто треба да ги читате ознаките на кутиите со јајца

Знаете ли што се крие во оригиналната картонска кутија во којашто сте ги донеле јајцата купени од супермаркетот?

Откријте некои карактерни особини според потписот на личноста

Ако сакате подобро да го запознаете вашиот колега или шеф, послужете се со тајните на графологијата.
Датум: 11 мар 2014
, Автор:

Приказната зад познатиот знак „HOLLYWOOD“

Овој знак е култна икона кој ја дефинира целата филмска индустрија.

Англискиот јазик е толку нелогичен поради…

Колку и да осудуваме некого за лош изговор, факт е дека правописот на англискиот јазик и не е баш така логичен. На пример, во зборот „goddamn“, буквата „n“ се пишува, но не се изговара.

Убави букви трансформирани во уникатен и елегантен мебел за домот

Италијанскиот дизајнер Клаудио Ското изработил линија на карактеристичен мебел со специјален дизајн инспириран од најчесто употребуваните фонтови од страна на дизајнерите.
Датум: 28 ное 2013
, Автор:

Неверојатно откритие: целата азбука сокриена во крилцата на пеперутките

Норвешкиот фотограф Шел Блок Сандвед забележал спектакуларни природни дизајни на пеперутките, кои неверојатно многу потсетуваат на буквите од американската азбука и едноцифрените броеви од 0 до 9.

Колку време ќе му треба на вашиот мозок да ги реши овие три предизвици?

За да ги решите овие три предизвици треба да имате бистар ум, остро око и добра концентрација...

Сте гo гледале ли „ILL BILL“?

Филмски постери во кои недостасува по една буква...
Датум: 18 сеп 2012
, Автор:

Креативно изразување на зборовите преку слики

Буквите и зборовите од еден поинаков агол...
12