Креативно изразување на зборовите преку слики

Пред дваесет години корејскиот уметник Џи Ли на факултет добил задача од зборовите да направи слики и на тој начин да го покаже неговото значење. Задачата била тешка и барала многу труд и размислување, но токму таа го определила неговиот животен пат и го направила славен. Тогаш младиот суперкреативен студент од зборовите успеал да направи слики од кои самиот бил воодушевен, по што продолжил да истражува каква слика може да направи од одреден збор.

Креативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку слики

Џи Ли има издадено книга во која се собрани сите вакви дела, а содржи речиси 100 зборови.

„Секој може од збор да направи слика. Тоа не бара никакви дизајнерски или уметнички вештини. Потребно е само малку креативно размислување за зборовите и буквите да се видат на поинаков начин. Речниците се полни со илјадници визуелни сложувалки кои чекаат да бидат решени“, вели тој.

Џи Ли денес работи во креативниот оддел на Фејсбук, а порано работел и за Гугл.

Креативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку сликиКреативно изразување на зборовите преку слики


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Го интересираат општествените науки и сето она што ја истражува повеќедимензионалноста на светот и човековото однесување, но од тоа само правото му е професија. Вљубеник во филмот, фотографијата, читањето и сите спортови на овој свет. Пишувањето му е задоволство кое му овозможува да биде во контакт со нив секој ден.

Поврзани содржини

Остави коментар