Талентирана артистка која може да се трансформира во секој лик од поп културата

Од праведната Хермиона Грeјнџер, до морничавата Венздеј Адамс, оваа талентираната девојка треба да биде почесен гостин на секоја конвенција за маскирање.

Артистка користи употребени кеси чај како платно за нејзината уметност

Артистката Руби Силвиус ни покажува дека не постојат граници кога станува збор за уметноста.

Мејкап артистка се трансформира во познати уметнички дела

Па, зошто и нашето лице да не го искористиме како уметничко платно?

Талентирана млада артистка користи секојдневни објекти за да ги надополни своите илустрации

Погледнете дел од нејзините дела кои нема да можете да престанете да ги гледате токму поради нивниот надреален ефект...

Неверојатни тетоважи, составени од илјадници точки кои формираат комплексни цртежи

Комплексноста на секоја од овие тетоважи ни покажува една сосема нова димензија на реалноста.

Артистка создава прекрасна и разнобојна уметност од хартија

Артистката Сена Руна, од Истанбул, ја напуштила својата долгогодишна работа со цел да ја следи својата уметничка страст.

Мајка креира надреални пејзажи со силуети од нејзините деца со помош на ајфон

Таа се надева дека нејзината работа ќе ве оттргне на момент од реалноста и дека ќе ве одведе на место кое е исполнето со магија, слобода и среќа.

Артистка која гледа 100 пати повеќе бои од другите луѓе, преку прекрасни цртежи ни го покажува светот во нејзините очи

Причината поради која оваа артистка го гледа светот на сосема поинаков начин, целосно ќе ве изненади!

Артистка со помош на боја за тело маестрално ги трансформира луѓето во животни

Поголемиот дел од луѓето ја користат шминката со цел да бидат забележани, но артистката Шенон Холт ја носи оваа идеја во сосема нова насока.

Неверојатно детално изработена торта изгледа како внатрешноста на библиотека

Овој дизајн изгледа толку добро што на момент ќе се запрашате дали е вистинит.

Уметност на дрво инспирирана од јапонските кимона

Со помош на боите и мотивите кои се наоѓаат во традиционалните јапонски додатоци за домот и изгледот, таа создава модерна и традиционална уметност која е истовремено и невина и сензуална. Погледнете.
12