14 јуни 2016 | Кафе пауза

Древни чувари од зли сили: Носители на здравје и благосостојба

Имате потковица или зајачка шепа во вашиот дом? Ако одговорите потврдно на ова прашање, тогаш сте на вистинското место.

Кратка, но моќна вистинска приказна која ќе повика насмевка на вашето лице

Оваа кратка приказна од непознат автор која полека се шири на социјалните мрежи е прекрасна и има моќ да ве охрабри и мотивира да продолжите понатаму во вашиот живот...

Поетични фонтани со креативен дизајн кои изгледаат како бајковити каскади

Овие прекрасни дрвени и бронзени скулптури зрачат со смиреност која ја надополнува бескрајната течна вода што тече од нивните коси, зглобови и облека.

Ничиј живот не е совршен и затоа треба да избираме со кои проблеми сме најсреќни

Сите ние сакаме да го избереме оној совршен пат кој ќе нѐ одведе онаму каде што сакаме во животот.

Артистка користи употребени кеси чај како платно за нејзината уметност

Артистката Руби Силвиус ни покажува дека не постојат граници кога станува збор за уметноста.

Неверојатен рецепт: Пица во шолја готова за 2 минути!

Знаеме дека звучи како бајка, но токму затоа ова е и најпопуларниот рецепт на Интернет во моментов.

6 причини зошто откажувањето е најлошиот избор за вас

Идеите се едни од нашите најголеми дарови и од нив никогаш не треба да се откажуваме.

Психолозите откриваат: Зошто го проверуваме телефонот на нашите партнери?

Психолозите тврдат дека љубомората, без оглед на тоа во која форма се манифестира, има една единствена цел: Да ја заштити и одбрани врската од луѓето кои можеби сакаат да го украдат нашиот партнер.

Приказни кои ќе ви го стопат срцето и ќе ви ја вратат вербата во човештвото

Факт е дека колку што посилно сјае сонцето во вашето срце, толку потопол е светот надвор од вас.

Интересен спој на литературата и астрологијата: Поема за секој хороскопски знак

Неочекувана комбинација што ќе ги разбуди естетиката и поетичноста во вас.

9 правила по кои се води вистинската жена

Овие правила би можеле да ви го сменат животот, но и вашата перцепција за самите себе.
12