анимација | Кафе пауза

ТВ серија: Љубов, смрт и роботи (Love, Death & Robots)

Колекција од анимирани кратки приказни што опфаќаат повеќе жанрови, од научна фантастика и фантазија до хорор и комедија

ТВ серија: Ши-Ра и Принцезата на моќта (She-Ra and the Princess of Power)

Познатиот женски воин Ши-Ра повторно се враќа на малите екрани, но овој пат, во малку поинаква форма

Неверојатно анимирано музичко видео кое ќе допре до вашето срце

Како што се врти анимацијата, така и сцените се менуваат, внимателно раскажувајќи ни приказна исполнета со многу детали. Погледнете...

10-те визуелно најзашеметувачки филмови во последниве неколку години

И покрај тоа што овие 10 филма се извонредно визуелно изработени тоа не значи дека немаат важна приказна која треба да ви ја пренесат.
Датум: 26 фев 2016

Креативен артистички начин да ја запросите вашата девојка

Постојат многу начини да се постави едно од најважните прашања во животот на мажите и за среќа или за жал, одговорот на девојките не зависи од начинот на кој ќе го изведете тоа.
Датум: 11 фев 2015
, Автор:

Одлична анимација ни покажува како ги криеме нашите вистински чувства од светот

Како што растеме, така ставаме маска на нашето лице и ги потиснуваме нашите чувства со цел да изгледаме опуштено, силно... И токму поради оваа маска едноставно не можеме да уживаме во животот во целост.

Слатка љубовна приказна раскажана преку лате-арт

Кога ќе погледнеме во шолја кафе, повеќето од нас гледаат незаменлив еликсир на животот создаден со цел да ни помогне да го истуркаме денот. Но, подајте му ја шолјата на вешт бариста и тој може да направи чуда.
Датум: 29 дек 2014
, Автор:

За што служи литературата?

Зошто толку многу сакаме да читаме додека околу нас се случуваат еден куп важни работи?

Најсреќниот несреќен човек на светот

Запознајте го Фране Селак, професор по музичко од Хрватска кој ѝ избегал на смртта дури 7 пати. Зависно како гледате на неговиот живот, тој е или најсреќниот или најнесреќниот човек на светот.
Датум: 27 јул 2014
, Автор:

Краток филм: Легендата за летечкиот домат

Четири и пол минути за прифаќањето на сопствените недостатоци...

Филм: Лего филм (The Lego Movie)

Филмот кој е составен од познатите Лего коцки