Магијата на прекрасниот Истанбул

Неверојатна мешавина на култури и традиции со многу фин и гостопримлив народ...

Неверојатни фотоманипулации

Се надевам дека значењето на моите фотографии не е ограничено и дека секој што ќе ги види може да ги доживее од своја гледна точка...

Забавувајќи се со месечината

Благодарение на неговата љубов кон астрономијата и дигиталната фотографија, Лорент ја создал оваа серија наречена „Игри со месечината“ (Moon Games).

Уметност од плетенки

„Инспирацијата за оваа серија цртежи која ја нареков „The Dreamtime“ ја добив кога започнав да предавам во средното училиште Џон. Ф. Кенеди во Патерсон, Њу Џерси. Ги обожавав прекрасните фризури на моите ученици...“

Познатите глумици и пејачки како секси модели

Сите познати глумици и пејачки изгледаат секси и заводливо како вистински модели, па по овие фотосесии, со сигурност можат да го додадат фотомоделството во листата на интереси...

Париз длабоко во ноќта

Богатата култура и историја, неговата архитектура и развиениот туризам, придонесуваат тој да е еден од најубавите градови во светот.

Како би изгледале познатите без веѓи?

Веѓите се дел од лицето кој нема некоја значителна улога, но нивниот облик и тоа како значи за изгледот на секој човек. Дали некогаш ви се случило да се запрашате, како би изгледале без нив?

Денот и ноќта на Њујорк во иста фотографија

Стефан Вајкс склопува и меша 30-50 фотографии за да може да добие една, во која визуелно ќе биде прикажано преминувањето на денот во ноќта.

Величествено цртање со светлина

Уметниците кои работат со светлина, создаваат една поинаква, магична реалност во нивните фотографии. Вес Вели е „зависник“ од светлина, кој преку ден работи во електрана, а навечер се претвора во величествен уметник.

Фото студио за слатки, поспани ангелчиња

Овие бебиња се многу малечки. Некои од нив се само пред неколку дена дојдени на овој свет. Направени се од фотографките Ивон Ват и Фиона Потер во нивното бебешко фотостудио „Fusion Baby Photography“ во Шкотска.

Откачени суштества направени од зеленчук

Фотографот Карл Клејнер, за потребите на неговата рекламна кампања за Икеа, создал вкусни човечиња, односно суштества направени од плодови од овошје и зеленчук.

Како изгледа зрно песок, кога ќе се зголеми за 250 пати?

Погледнати низ микроскоп, зрната песок имаат фантастична, колоритна структура и потсетуваат на делови од кристали...