Париз длабоко во ноќта

Богатата култура и историја, неговата архитектура и развиениот туризам, придонесуваат тој да е еден од најубавите градови во светот.

Како би изгледале познатите без веѓи?

Веѓите се дел од лицето кој нема некоја значителна улога, но нивниот облик и тоа како значи за изгледот на секој човек. Дали некогаш ви се случило да се запрашате, како би изгледале без нив?

Денот и ноќта на Њујорк во иста фотографија

Стефан Вајкс склопува и меша 30-50 фотографии за да може да добие една, во која визуелно ќе биде прикажано преминувањето на денот во ноќта.

Величествено цртање со светлина

Уметниците кои работат со светлина, создаваат една поинаква, магична реалност во нивните фотографии. Вес Вели е „зависник“ од светлина, кој преку ден работи во електрана, а навечер се претвора во величествен уметник.

Фото студио за слатки, поспани ангелчиња

Овие бебиња се многу малечки. Некои од нив се само пред неколку дена дојдени на овој свет. Направени се од фотографките Ивон Ват и Фиона Потер во нивното бебешко фотостудио „Fusion Baby Photography“ во Шкотска.

Откачени суштества направени од зеленчук

Фотографот Карл Клејнер, за потребите на неговата рекламна кампања за Икеа, создал вкусни човечиња, односно суштества направени од плодови од овошје и зеленчук.

Како изгледа зрно песок, кога ќе се зголеми за 250 пати?

Погледнати низ микроскоп, зрната песок имаат фантастична, колоритна структура и потсетуваат на делови од кристали...

Прекрасниот хоризонт над водените површини

„Преку моите фотографии се обидувам да им покажам на останатите како јас гледам на светот. Обожувам што можам да го замрзнам моментот, глетката, некој детаљ или емоција само со едно единствено притискање на копчето.“

Младост, лудост и романтики

Лондонскиот фотограф Крис Крејмер, во неговата фото-книга „Романтика“, ги претставува специјалните, неконтролирани емоции на љубовните парови од реалниот живот...

Кога фотограф ќе се спријатели со дивите животни…

Италијанецот Stefano Unterthiner е исклучително талентиран фотоновинар, зоолог и љубител на дивата природа, кој го чека вистинскиот момент за да улови добра фотографија, при што честопати преноќува сам во дивина.

Нефилтрирана женска убавина

Гледајќи ги фотографиите на лосанџелешкиот моден фотограф и уметник Мајкл Шмит, очигледно е дека тој преферира неговите сцени да изгледаат што е можно поприродно...

Минималистички волшепства

Оваа серија макрофотографии е наречена „Disparity“, а нејзин креатор е Кристофер Бофоли, автор, фотограф, уметник и режисер кој живее и работи во Сиетл, Вашингтон.