Неверојатен свет на минијатури

Ах тие слатки мали нешта...

Лондон во одразот на сопствената дождливост

Убавината на англиската метропола во вирчињата кои остануваат после дождот...

Моќта на фотографијата во животинскиот свет

Одличните фотографии не ги прикажуваат само работите, туку тие раскажуваат приказни, будат чувства и ја доловуваат емоцијата која ја имал фотографот кога го притиснал копчето на апаратот.

Танцот на малите водени капки

Прекрасни фотографии создадени од танцот на малите водени капки...

Mравките во едно поинакво светло

Талентираниот руски уметник Андреј Павлов изработил чудесни макрофотографии, во кои верувале или не, мравките се вистински. Ако се водиме по неговите фотографии, слободното време на мравките, по многу наликува на нашето.
Датум: 15 мар 2012
, Автор:

Кога ќе порасне, моето дете ќе биде…

За нестрпливите родители кои постојано ја планираат кариерата на своите деца, францускиот фотограф Мало направил фотографии со кои визуелно ги прикажува нивните фантазии.

Детството на две јапонски братчиња

Јапонскиот фотограф и веб-дизајнер Хидеаки Хамада од Осака, ужива фотографирајќи ги неговите љубопитни слатки момчиња Хару и Мина, додека тие го живеат своето безгрижно детство.

Овошни автопортрети на една 16-годишна фотографка

Употребувајќи го овошјето како главна инспирација во нејзините автопортрети, Кристина Отеро ја нарушува конвенционалната концепција за женската убавина...

Фотографии од кучиња во подводна акција

Знаејќи го фактот дека кучињата ќе му понудат искреност која ќе може да ја пренесе преку фотографии, тој се одлучил на еден несекојдневен чекор, да направи фотосерија со кучиња снимени под вода.

Фотографии од модели под вода кои одземаат здив

Успешното фотографирање под вода најчесто се изведува со специјализирана опрема и посебни техники. Крајниот резултат се возбудливи и уникатни фотографии...

Фасцинантни глетки од авион

Најдоброто од летањето со авион е токму глетката кога тој се оддалечува од земјата. Убаво е чувството кога сте меѓу облаците, но уште поубаво е кога меѓу нив се ѕирка шаренилото од улици, згради, куќи, полиња, планини, реки...
Датум: 08 фев 2012
, Автор:

Трогателни портрети на бездомници

Ли Џефрис, преку своите дела се обидува да ни го долови мачниот живот на бездомниците. Тој фотографира нивни портрети додека тие му зборуваат за своите судбини, за тоа како од нормален живот, изгубиле сè и завршиле на улиците.
Датум: 02 фев 2012
, Автор: