Стапалки составени од камчиња

Ијан Блејк е шкотски фотограф, кој собира камчиња во разни бои, форми и големини и од нив составува човечки и животински стапалки, кои потоа ги поставува на интересни места и на крајот ги фотографира.
Датум: 23 јун 2012
, Автор:

Чоколадна магија

Стилски фотографии со чоколадо кои ѝ пркосат на гравитацијата...

Необични свадбени фотографии

Фотографии какви што нема во сечиј свадбен албум...

Најдобриот татко на светот

Погледнете како можат само на свој уникатен начин да се забавуваат татко и ќерка.

Неверојатен свет на минијатури

Ах тие слатки мали нешта...

Лондон во одразот на сопствената дождливост

Убавината на англиската метропола во вирчињата кои остануваат после дождот...

Моќта на фотографијата во животинскиот свет

Одличните фотографии не ги прикажуваат само работите, туку тие раскажуваат приказни, будат чувства и ја доловуваат емоцијата која ја имал фотографот кога го притиснал копчето на апаратот.

Танцот на малите водени капки

Прекрасни фотографии создадени од танцот на малите водени капки...

Mравките во едно поинакво светло

Талентираниот руски уметник Андреј Павлов изработил чудесни макрофотографии, во кои верувале или не, мравките се вистински. Ако се водиме по неговите фотографии, слободното време на мравките, по многу наликува на нашето.
Датум: 15 мар 2012
, Автор:

Кога ќе порасне, моето дете ќе биде…

За нестрпливите родители кои постојано ја планираат кариерата на своите деца, францускиот фотограф Мало направил фотографии со кои визуелно ги прикажува нивните фантазии.

Детството на две јапонски братчиња

Јапонскиот фотограф и веб-дизајнер Хидеаки Хамада од Осака, ужива фотографирајќи ги неговите љубопитни слатки момчиња Хару и Мина, додека тие го живеат своето безгрижно детство.

Овошни автопортрети на една 16-годишна фотографка

Употребувајќи го овошјето како главна инспирација во нејзините автопортрети, Кристина Отеро ја нарушува конвенционалната концепција за женската убавина...