Комбинација на слики од Втората светска војна и сегашноста

Комбинација на слики од Втората светска војна и сегашноста

Вистинска уметност е да успееш да усогласиш две фотографии, правејќи едно невидено дело кое успева да ги спои далечното минато и сегашноста.

Комбинација на слики од Втората светска војна и сегашноста

Поголемиот дел од фотографиите се направени во Берлин и во Москва, а истите спојуваат моменти и локации во временска дистанца поголема од 60 години, односно помеѓу Втората светска војна и денес. Земајќи стари фотографии од Втората светска војна, Рускиот фотограф Сергеј Ларенков внимателно ги обработил со додавање елементи од поново време, на тој начин оживувајќи го минатото.

Комбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашностаКомбинација на слики од Втората светска војна и сегашноста


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. A.Westwick Reply

    Bravo!! Prekrasna kombinacija!! Lugeto sto se na slikite od Vtorata Svetska Vojna me mi licat na duhovi :))

    • Џони Reply

      па духови се хахахахаааа

Остави коментар