26 октомври 2010 | Кафе пауза

Мистериозни споменици низ светот

Истражувајќи низ остатоците од некогашните градови, тие се обидуваат да ги разјаснат мистериите на веќе исчезнати цивилизации, стари илјадници години. Еве една листа од неколку мистериозни споменици ширум светот.
Датум: 26 окт 2010
, Автор:

Комбинација на слики од Втората светска војна и сегашноста

Поголемиот дел од фотографиите се направени во Берлин и во Москва, а истите спојуваат моменти и локации во временска дистанца поголема од 60 години, односно помеѓу Втората светска војна и денес.
Датум: 26 окт 2010
, Автор:

Како да научите нов јазик за 90 дена?

Првата работа која треба да ја направите кога ќе решите да учите нов јазик, е да почнете да гледате цртани, играни и сериски филмови со синхронизација на тој јазик...
Датум: 26 окт 2010
, Автор:

Што не смеете да јадете додека возите?

Сте размислиле ли некогаш колку е опасно да отворите чоколатце додека возите? Докажано е дека 80% од сообраќајките се случуваат баш поради оваа причина.

Кафе-позадина за вашиот десктоп #6

Зрна кафе, коцки шеќер и темна позадина која ќе ви дозволи едноставно лоцирање на иконите - одличен контраст кој совршено ќе „легне“ на вашата десктоп позадина оваа недела.
Датум: 26 окт 2010
, Автор: