Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

По напорниот ден исполнет со обврски, луѓето во Јапонија бараат разноразни начини како да се опуштат, најчесто преку посета на мали кафулиња. Токму на такво место, идеално за опуштање и уживање укажуваат и илустрациите на јапонскиот уметник Chihiro Sahurada.

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Серијата илустрации е наречена „Кафуле Полна Месечина“ и прикажува мистериозен штанд на кој се продава кафе и други пијалаци како и храна и кој може да го посетат само оние кои се исцрпени од работа.

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

И покрај минијатурната големина, кафулето има прилично богато мени кое е инспирирано од небеските тела, прикажувајќи ја безграничната имагинација на уметникот.

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Исцрпени сте од работа? Опуштете се во магичното кафуле „Полна Месечина“

Откако ги погледнавте овие преубави илустрации, можеби ќе сакате да ги погледнете и забавните и креативни илустрации направени од зрна кафе.

Извор: designyoutrust.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар