Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Како и многу други уметници така карикатуристот и илустратор Alireza Karimi Moghaddam наоѓа инспирација во ликот и делото на Винсент ван Гог. Тој бил тинејџер кога за прв пат почнал да им се восхитува на стилот и живописните дела на уметникот.

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Така, со години неговите илустрации се резултат на инспирацијата од делата на Ван Гог. Во неговите најнови илустрации е присутна и интеракцијата на славниот уметник со Фрида Кало.

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Нурнете во шарениот свет на Ван Гог преку овие неверојатни илустрации!

Откако ги погледнавте овие преубави илустрации, можеби ќе сакате да погледнете и како магична изложба им дозволува на посетителите да влезат во делата на Ван Гог.

Извор: mymodernmet.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар