Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Мачиек е поларна лисица, која во септември 2019 година беше спасена од фарма за крзно од активисти во Полска.

Откако беше спасена, Мачиек живее со луѓе кои ја сакаат и се грижат за неа. И покрај тоа што ја изгубила шепата заради невнимание од неговите претходни сопственици, лисицата уживала во својот живот надвор од фармата за крзно. Оваа година, Мачиек за прв пат виде снег, а реакцијата е едноставно воодушевувачка!

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Погледнете како една поларна лисица спасена од фарма за крзно ужива во снегот за прв пат

Прочитајте за овие 4 млади луѓе со аутизам кои никој не сакаше да ги вработи отворија бар во Атина.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар