10 филмови што треба да ги изгледате пред да се запишете на факултет

За да знаете отприлика што ќе ве очекува, мора да ги погледнете овие предлог филмови!

Дали универзитетската диплома ги подготвува младите за реалниот свет?

Дали дипломите се гаранција за знаењето и способностите на студентите?

Во која земја има навистина најпаметни студенти?

ОЕЦД ја тестирала писменоста на дипломираните студенти и најдобрите меѓу нив не биле од Америка или Велика Британија.

4 мали, но големи вистини за лагите и оние кои лажат

Кога навистина сакаме да ја слушнеме вистината, иако боли?

Најдобрите европски градови за студирање

Овие прекрасни европски градови кријат одлични универзитети кои ве чекаат токму вас.

Универзитет создал просторија со кутриња која им помага на студентите да се опуштат

Просторијата со кутриња била инспирирана од една јапонска студија која покажала дека луѓето постигнуваат повисоки резултати на тестови доколку претходно поминувале време со кутриња и мачиња.

Митот за ЕКТС: Кој е виновен за слабиот квалитет во македонското високо образование?

Дали Болоњската декларација и ЕКТС се лошиот вирус кој носи неквалитет во нашето образование?

Библиотека во Берлин дизајнирана како човечки мозок

Доколку некогаш се решите да го посетите Слободниот Универзитет во Берлин, тогаш задолжително појдете во неговата ултрамодерна филолошка библиотека.

Библиотеката за ретки книги и ракописи на Универзитетот Јеил

Денес во оваа библиотека можете да пронајдете над 500.000 ретки книги и неколку милиони рачни записи. Погледнете како таа изгледа.

Универзитети низ светот кои нудат програми на англиски јазик

Доколку имате желба за додипломски или постипломски студии надвор од нашата земја, олеснителна околност е доколку предавањата се на англиски јазик.
Датум: 30 јан 2013
, Автор:

Најубавите универзитети на светот

Импозантни, прекрасни, впечатливи. Тоа се атрибутите на едни од најубавите универзитети во светот. Погледнете ги...
12