уметници | Кафе пауза

Овој необичен фустан е изработен од 343 уметници од целиот свет!

Биле потребни 13 години за реализацијата на овој проект!

Инспиративните приказни зад најпознатите уметнички слики во светот

Зад секое ремек-дело од уметноста, речиси секогаш стои инспиративна приказна за тоа како тоа настанало.

Сакате да се чувствувате како уметници? Прочитајте ги овие 10 саркастични правила!

Доколку отсекогаш ве привлекувал уметничкиот начин на живот, но не сте знаеле како да го спознаете, ова се 10-те правила по кои треба да се водите за да се чувствувате како вистински уметници...

Неверојатно реалистични уметнички дела кои ќе ви го одземат здивот

Овие уметници создаваат нешто многу импресивно што може да послужи како вистински прозорец кон еден алтернативен свет обликуван според нивната уметничка визија.

Познати личности кои заработуваат и после смртта

Она што сега следува е листа на познатите личности кои заработуваат и после нивната смрт. Нивната слава и понатаму живее!

11 неверојатни причини зошто да им дадете шанса на уметниците

Уметниците се голем предизвик кога станува збор за љубовта. Иако се изгубени и немаат чувство за време, сепак вреди да им дадете шанса. Еве зошто.

6 уметници кои си ги мразат своите ремек-дела

Уметниците одвреме-навреме создаваат по некое ремек-дело по кое стануваат препознатливи, но тоа е меч со две острици.

15 уметници ги развеселиле ѕидовите на една детска болница во Лондон

Мора да признаете, резултатите се навистина убави и би сакале сите болници да бидат вакви.

Шарени телефонски говорници на улиците на Сао Паоло

Интересен проект на телекомуникациска компанија кој спои 100 уметници со 100 телефонски говорници на улиците на Сао Пaoло.

Совршена интеракција со уметноста

Уживајте во магичната 3Д изложба, која како никогаш досега комуницира со посетителите.
Датум: 28 јул 2012
, Автор:

Илустрирани партитури полни со живот

Руското уметничко дуо Алексеј и Лена изненади со фантастични илустрации врз партитури, инспирирани од секојдневието.
Датум: 18 апр 2012
, Автор:
12