18 април 2012 | Кафе пауза

10 интересни факти за милијардерот Карлос Слим

Интересни факти поврзани со најбогатиот човек на светот, кој богатството го стекнал кревајќи ги од дното компаниите кои ги купил додека пропаѓале.

Зошто повеќе лажеме преку СМС пораки?

Дури 95% од испитаниците одговориле дека повеќе веруваат во видео чет отколку во СМС. Голем дел, односно 31% веруваат дека пријателите попрво би ги излажале преку порака отколку во комуникација лице в лице.

Најчестите психолошки нарушувања

Погледнете ја оваа кратка листа на најчестите психолошки нарушувања и размислете дали можеби сте забележале некои симптоми кај вас или кај некој ваш близок...

„Откачена“ теорија на еволуцијата

Во оваа стоп-моушн анимација на „Boolab“, двигател на еволуцијата е пенкалото. Се работоти за кусо и „откачено“ маркетинг филмче за промоција на прозиводите на „Pilot“.
Датум: 18 апр 2012
, Автор:

Неверојатен хотел сместен на дното на јама

Темелите на хотелот „Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland“ конечно беа поставени минатиот месец, а се очекува првите гости да ги пречека на почетокот на 2015 година.

Илустрирани партитури полни со живот

Руското уметничко дуо Алексеј и Лена изненади со фантастични илустрации врз партитури, инспирирани од секојдневието.
Датум: 18 апр 2012
, Автор: