12 април 2016 | Кафе пауза

Чудниот ефект кој апчињата за алергија можат да го имаат врз вашиот сексуален живот

Изгледа дека овие медикаменти, покрај способноста да ви помогнат со алергиските реакции, имаат моќ и да го разорат вашиот сексуален живот

По препорака на Хемингвеј: 12 книги кои мора да ги прочитате

Книги што секој љубител на пишаниот збор треба да ги има прочитано.

Дознајте што тој мисли за вас според времето кое му е потребно да ви врати на пораката

Знаете дека не е на работа, но непријатно ви е да му заѕвоните затоа што сè уште не сте толку блиски и не сакате да изгледате параноично и опсесивно.

Неверојатна симбиоза на Бетовен и Лед Зепелин од музичкото дуо 2CELLOS

Лука Сулич и Стјепан Хаусер, музичарите кои стојат зад познатото музичко дуо 2CELLOS, го покажаа нивното последно ремек-дело.

Мали работи поради кои тој ве сака уште повеќе

Постојат некои мали работи кои прават тој секој пат одново да се вљубува во вас, а вие не сте ни свесни за тоа.

Кој извор на кофеин е најлош за вашиот организам?

Кафето, чајот, енергетските и газираните пијалаци, како и чоколадото се извори на стимулансот кофеин кои луѓето најчесто ги консумираат.

Драги апсолвенти: Не правете ги овие грешки кога за прв пат ќе се вработите

Често пати се случува новите вработени да имаат погрешна слика во однос на тоа што треба или не треба да прават за успеат во нивната прва работа по дипломирањето.

Индиски мудрости: 24 мисли за животот од Рабиндранат Тагоре

„До вистината можеме да дојдеме само ако ни е дадена слобода да грешиме.“

Кампања за заштита на природата прикажана низ низа моќни фотографии

Фотографии кои носат моќна порака за заштита на природата!
12