10 трикови што ќе ви помогнат да преживеете во несекојдневни ситуации

Од туѓото искуство можете да научите како да преживеете во пустелија и како да си го спасите животот по секоја цена.

Најбезбедните места во светот во случај на апокалипса

Удар од голем астероид, нов вирус, зомби апокалипса, војна... ова е само дел од големиот број сценарија за крајот на светот. Но дали сте размислиле некогаш каде би побегнале доколку дојде до ова?

8 мали нешта што можете да ги направите за да им помогнете на пчелите да преживеат

За жал, и покрај тоа што пчелите се од голема важност за околината, нивниот број почнува да се намалува.

Тинејџерот кој преживеал 49 денови сам сред океан може да ве научи многу за издржливоста

Сите сакаме да веруваме дека имаме некакви вештини за преживување и дека би можеле да се справиме во опасни ситуации.

Интересно откритие: Да бидете мрзливи е најдобриот начин да живеете подолго

Дали понекогаш само сакате да бидете мрзливи но истовремено се плашите дека го трошите вашиот живот и почнувате да правите нешто?

10 неочекувани примени на секојдневни предмети што можат да ви го спасат животот

Понекогаш и најобичните нешта можат да бидат решението што го барате.

Луѓе кои добиле „супермоќи“ откако биле удрени од гром

Се смета дека веројатноста да ве удри гром е 1:3.000, а кога ќе се соочите со него речиси е невозможно да преживеете.

Како да го преживеете напорниот ден кога сте многу уморни?

Кога ќе влезете во канцеларијата со полуотворени очи, добро е да ги знаете овие трикови што ќе ви помогнат да го преживеете денот пред вас.

Неверојатни вистински приказни за преживување на Арктикот

Малкумина одбираат да живеат на Арктикот, но оние кои го прават тоа обично се во близина на некоја заедница или засолниште кое им нуди топлина и безбедност.

9 совети и трикови за преживување опасни ситуации

За да бидете подготвени и за некои непредвидливи настани, погледнете ги овие правила за преживување.

10 неверојатни приказни за деца кои преживеале смртоносни ситуации

Постојат многу приказни за деца кои се нашле во лоши ситуации, но некои од нив навистина успеале да избегаат од канџите на смртта.

Како да го преживеете жешкото лето и да уживате во него со полни гради?

Совети кои ќе ви помогнат да ги преживеете летните горештини, но и како целосно да уживате во летните денови.