11 март 2019 | Кафе пауза

Ви благодариме што гласно го изговоривте зборот „менструација“ и придонесовте за општество без табуа и отворен разговор за менструацијата

Поентата на проектот беше да се поттикне дискусија за менструацијата и да не се срамиме од нешто што е совршено нормален процес.
Датум: 11 мар 2019
, Автор:

Што претставуваат адитивите и какво е нивното влијание врз здравјето?

Причината за добро познатото чувство на исцрпеност се крие и кај адитивите.

Јасни знаци дека причината за вашата болест е стресот

Кога не се справувате со стресот на здрав начин, тој може да има навистина лошо влијание врз вашето психичко, но и физичко здравје.

Дали човечкото тело навистина се обновува на секои 7 години?

Овој концепт е навистина совршен – на секои 7 години станувате потполна нова личност. Но дали е само мит?

Како најлесно да ги затегнете опуштените гради?

Постојат многу фактори кои влијаат на еластичноста на градите и доколку не преземете нешто, можете да останете со опуштени гради долго пред да дојде време за тоа.

Мажите со овој хороскопски знак се најголемите џентлмени

Доколку вашиот партнер е со овој хороскопски знак, тој е дефинитивно еден од најгрижливите мажи што сте ги сретнале.

Слатки илустрации што прикажуваат како изгледа животот со куче

Овие илустрации одлично ја доловуваат посебната врска која се создава помеѓу луѓето и нивни крзнени пријатели.

Какво е влијанието на постојаното седење врз вашиот мозок?

Сигурно веќе сте свесни дека седењето има лошо влијание врз вашето тело, но знаете ли како влијае врз мозокот?

7 нешта за кои вреди да почнете да штедите уште во вашите 20-ти

Откажувањето од неколку кафиња неделно може навистина да ви помогне во иднина.

8 мали нешта што можете да ги направите за да им помогнете на пчелите да преживеат

За жал, и покрај тоа што пчелите се од голема важност за околината, нивниот број почнува да се намалува.

Сопственици ги покажуваат чудните однесувања на нивните кучиња

Не постои сопственик на куче кој не искусил фаза на лудо однесување на неговото милениче, а некои од нив пак успеале да ги фатат овие моменти на камера.