мисла | Кафе пауза

Д-р Вејн Дајер: Една од оние мудрости кои го менуваат животот

Еден од најпознатите автори, животниот водич и психолог, д-р Вејн Дајер, споделува една кратка, но многу ефективна приказна која во себе носи мудрост што може да го смени начинот на кој гледаме на себе и на својот живот.

Ментална детоксикација: 9 начини да се ослободите од мислите кои ве мачат

Честопати нашите мисли нè оптоваруваат и ни ја нарушуваат концентрацијата.

Разбудете се среќни: 23 мисли кои веднаш ќе ве расположат

Утрата се доволно тешки сами по себе, а уште повеќе кога немаме волја за ништо. Затоа подготвивме мотивации кои ќе ве потсетат дека работите не се толку црни.

Избор: Љубезност или правичност?

„Ако треба да изберете дали да бидете љубезни или да бидете во право, изберете ја љубезноста и секогаш ќе бидете во право.“
Датум: 28 фев 2014
, Автор:

Работата е најдоброто нешто на светот…

„Работата е најдоброто нешто на светот. Затоа секогаш треба да оставаме нешто и за утре.“ - Дон Херолд
Датум: 10 фев 2014
, Автор:

Животот не се цени според тековниот ден

Мисла на денот со шолја кафе...
Датум: 27 мај 2013
, Автор:

Фото: Како сопствениците на кучиња го гледаат својот миленик?

„Доколку нема кучиња во рајот, тогаш кога ќе умрам, сакам да одам онаму каде што одат тие“.

За важните работи има начин…

Мисла на денот со шолја кафе...
Датум: 29 апр 2013
, Автор:

Совршена хармонија

Среќа е кога она што го мислиш, она што го кажуваш и она што го правиш се во совршена хармонија.
Датум: 01 апр 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #80

„Кафето го олеснува станувањето од кревет наутро, чоколадата прави станувањето да вреди.“
Датум: 04 фев 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #78

„На сите ни е потребно кафе за да го истуркаме денот. На некои повеќе отколку на други.“
Датум: 21 јан 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #75

„Кафето има подобар вкус кога си со пријатели.“
Датум: 05 ное 2012
, Автор: