дрво | Кафе пауза - Part 3

Прекрасни фрагменти од дрво претворени во брилијантен и уникатен накит

Бокман работи без одреден шаблон – наместо тоа, таа има цел да ги нагласи природните карактеристики на секое парче преку материјалот од кое е направено.

Каде се наоѓате вие на ова дрво? Едноставен психолошки тест!

Овој тест му помага на човекот да ја зајакне неговата вистинска и посакувана емоционална состојба, па дури, во извесна мера, и неговата положба во општеството.

Отсега сукањето тесто ќе биде суперзабавно, а печивата и колачите уште повкусни

Полската дизајнерка и пекарка Зужа Козерска ја употребила модерната технологија за да го модернизира традиционалниот кујнски додаток – сукалото, користејќи ласерски гравер.
Датум: 02 јул 2015

Неверојатни дрвени скулптури од секојдневни предмети

Резбите од дрво се уметност која многу луѓе ја немаат усовршено, но меѓу тие кои ја имаат, Ливио Де Марки е еден од најдобрите.

Најубавите новогодишни елки ширум светот

Ова се дел до најубавите елки ширум светот кои ќе направат да ја гледате вашата елка дома со сосем поинакви очи.
Датум: 31 дек 2014
, Автор:

Банана тест: Дефинирајте ја вашата личност за 1 минута

Кога ќе го одговарате прашањето кое следува, бидете многу концентрирани бидејќи одговорот ја одразува вашата личност. Размислувајте внимателно.
Датум: 25 дек 2014
, Автор:

Чудо на природата: Ова прекрасно дрво старо 144 години ќе ви го одземе здивот

Дрвото е толку прекрасно што ќе ви го одземе здивот, а ако вака изгледа на слики може само да замислиме како изгледа во живо.
Датум: 01 окт 2014
, Автор:

Уникатен мебел со интересна текстура од дрво и алуминиум

Металот навлегува во сите пукнатини на дрвото горејќи ја неговата површина таму каде што се среќаваат...

Уметност на дрво инспирирана од јапонските кимона

Со помош на боите и мотивите кои се наоѓаат во традиционалните јапонски додатоци за домот и изгледот, таа создава модерна и традиционална уметност која е истовремено и невина и сензуална. Погледнете.

Прекрасни уникатни маси низ кои течат реки и езера

Изработките на Грег Класен претставуваат уникатни дрвени маси низ кои поминува рачно исечено парче стакло кое создава речен или езерски ефект.
Датум: 21 јул 2014
, Автор:

Прекрасна музика која доаѓа од стеблото на едно дрво

Артистот Бартоломиус Тробек забележал дека линиите во стеблото на дрвото неверојатно многу наликуваат на оние на винилските плочи.